Jag vill verkligen rekommendera den här saffrans cheesecaken. Den är bara så fantastiskt fräsch och god och super lätt att göra och jag tror den är omöjlig att misslyckas med och det hör man ju inte allt för ofta i våra celiaki kretsar
Saffransbröd och lussekatten har en tusenårig historia i vårt land. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Nu kommer jag med ett urmumsigt tips som passar till julens alla fikor. Om du som jag fullkomligt älskar mandelmassa/marsipan, är dessa marsipanbröd ett måste i alla fall någongång i jul
Det blir nämligen en sådan här till julen. Strösslet i guld och silver är chokladströssel och kommer från Strössel&Annat så otroligt juligt och vackert strössel
Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
GOD JUL. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin