Bröd

Bröd

  • 11 Recept
Scones med havregryn

Scones med havregryn

100 g smör, rumsvarmt 8 dl vetemjöl 1 dl havregryn 5 tsk bakpulver 1 tsk salt 4 dl mjölk (eller yoghurt) 1 msk strösocker
Vanilj bullar

Vanilj bullar

Min mormor hade några riktigt bra recept. Det här kommer från henne och är min yngsta sons. favoritbullar
Mammas bullar

Mammas bullar

Ca 50 st 250 grader. Smält smör och blanda med mjölken så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och slå över vätskan
Bröd med Frön

Bröd med Frön

Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd. Enkla kuvertbröd med frön
Fröknäcke

Fröknäcke

smula sönder flingsalt över brödet efter tycke och smak. Du kan med fördel skära/markera rutor i brödet med en vass kniv innan gräddningen, vilket sedan gör det lättare att bryta isär i fina bitar när det är klart
Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Fyllning 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad flingsalt 1 odefinierad körsbärstomater 1 st fetaost , tärnad 1 odefinierad rosmarin Grundrecept för degen 25 gram jäst , 1/2 paket färsk jäst 3 dl vatten , fingervarmt 0,5 dl olivolja 1 msk flingsalt 1,5 msk honung 7,5 dl vetemjöl Köp receptet
Danskt wienerbröd

Danskt wienerbröd

Blanda florsocker och lite vatten till en tjock glasyr och spritsa den på bröden. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min
Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Ingredienser Portioner. ca 20 bitar 175 g rumsvarmt smör 50 g färsk jäst 5 dl rumsvarm mjölk (3%) 2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk mortlad kardemumma 14 dl vetemjöl + extra till utbakning 1 ägg pärlsocker Fyllning 150 g smör 2 tsk malen kanel 1 dl strösocker Lägg till i inköpslistan