Squashen fortsätter växa och jag försöker ha squash i allt jag lagar. Trots att vi försöker äta så mycket squash vi kan så har vi fortfarande några squashar kvar i kylskåpet och fler på gång i landet
Idag blev det squashpaj till middag. Receptet kommer från bloggen Rost och rädisor. Anette använde sin egna odlade squash i sin paj men jag som inte har odlat någon squash i år handlade min i affären
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva squashen på längden i 1/2 cm tjocka skivor. Stek köttfärsen i stekpanna med smör eller olja, tillsätt rivna morötter, purjolök, tomatkross och vitlök, salta och peppra, låt puttra i 15 minuter
Pust, nu har hösttröttheten drabbat mig. trots sommarvärme idag, för det får man ju ändå säga att 20 grader är så kände jag mig väldigt väldigt trött idag, samma visa varje höst för mig
Den här squashgratängen blev jag bjuden på av en väninna för flera år sedan och bara älskade den. Tycker det är så fräscht och gott att ibland bara äta en massa grönsaker
En enkel och god gratäng som passar till grillat. Squashgratäng2 squash1 stor purjolöksmör1 dl creme fracihe2 dl grädde2 dl riven, gärna lagrad ost1 tsk lökpulver eller örtsaltAnsa och strimla purjon