Kerstins kokbok

Kerstins kokbok

  • 79 Recept
Goggle recept
Jordärtskockssoppa med hasselnötscrunch och tångpärlor

Jordärtskockssoppa med hasselnötscrunch och tångpärlor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Jordärtskockssoppa 500 gram jordärtskockor 2 st Schalottenlök(ar) 2 msk Mat & Bak smör 2 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 4 dl vatten 2 msk grönsaksbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar Topping 100 gram jordärtskockor 1 dl rapsolja 1 krm salt 25 gram hasselnötter 4 tsk Tångpärlor 1 msk krasse 2 tsk olivolja 1 krm flingsalt 1 krm svartpeppar Köp receptet
Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Ett snabbt sätt att fixa gott till fikat - smulpaj. Använd frukt/bär som finns hemma och häll i en pajform
Rabarberpaj med havregryn

Rabarberpaj med havregryn

400 gram strimlad rabarber, färsk eller fryst. 10,75 dl socker. 11 tsk vaniljsocker. 11,5 dl vetemjöl. 12,5 dl havregryn
Korvstroganoff&blomkålsris (Lchf)

Korvstroganoff&blomkålsris (Lchf)

Hej kära läsare. Mår fortfarande skrutt och matlusten är inte tillbaka än. så frukosten hoppade jag idag det fick bli en kopp te bara
Porterstek

Porterstek

Lite porterstek i helgen kanske. Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek
Asiatisk kycklingfärs med nudlar

Asiatisk kycklingfärs med nudlar

Asiatisk kycklingfärs med nudlar. Hej hej. Här sitter jag en ledig torsdagseftermiddag framför datorn med en kopp kaffe i handen
Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Det här är definitivt något av det godaste jag har ätit på länge. Så gott och fräscht och faktiskt lättlagat även om själva "knölen" tar sin lilla tid
Skinksås till pasta

Skinksås till pasta

Hej på er och välkomna till 2017 års upplaga av Mårtenssons kök. Hur har du det efter nyårsfirandet, gav du några löften inför året eller hoppade du på det
Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

500 g renskav, fryst 2 msk vetemjöl 3 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 tsk torkad timjan 4 enbär, finhackade 2 gula lökar, delade i grova bitar 3 msk dijonsenap 0,5 rotselleri, skalad och skuren i 2 cm grova bitar 200 g trattkantareller (alt 2 dl torkade trattkantareller, blötlagda) 200 g grönkål, bladen repade från stammen och hackade 0,5 kruka färsk kruspersilja, grovt hackad smör, till stekning rapsolja salt peppar