Min pappa är helt galen i denna dessert. Alltid när vi pratar om någon dessert kommer kommentaren ”lite fräsch tårta kanske” Egentligen skulle jag väl kalla detta limepaj
Den här desserten gjorde succé när lillebror med familj var här för ett tag sedan. Det är inte ofta det är tyst när vi är tillsammans, men ta mig tusan att surret tystnade för en sekund eller två när de satte tänderna i de här mandelkorgarna med lemon curdkräm
Sätt ugnen på 150°C. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd
Hej på er. Hoppas att din söndag varit härlig. Jag har fått gjort en himla massa och sitter nu med lite tända ljus på bordet, dator i knät och lugn och ro omkring mig
Godaste äppelpajen. Skrivet i. Pajer den. 29 Augusti 2016, kl 20. 26 / Direktlänk. Det rådde febril aktivitet i köket i Globenlyan/Stockholm under gårdagen
Jag måste säga att kreativiteten i köket börjar återvända. Äntligen. Tänk att det skulle krävas en avslutad föräldraledighet, mörkare kvällar och regniga kvällar för att jag skulle ta mig i kragen
Snart är första semesterveckan över och det har varit helt underbart väder. Idag ska det bli riktigt varmt och de kommande dagarna ser också riktigt bra ut
1. Sätt ungen på 175-200 grader. 2. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Tryck sedan ut degen i en rundad form, min var ca 25cm i diameter, så botten och kanter blir täckta