Kentas kokbok

Kentas kokbok

  • 14 Recept
Resept
Torskrygg med ramslökssås

Torskrygg med ramslökssås

´. Även i år hade kulturkalasets matmarknad torkad ramslök till försäljning. Säsongen för färsk ramslök är otroligt kort, men den torkade är en bra ersättning
Pannbiff med löksås

Pannbiff med löksås

Pannbiffar Ta fram en bunke och häll i vatten, kalvfond och havregryn. Blanda och låt stå och svälla i ca 15 minuter
Oxfilé Provencale för två

Oxfilé Provencale för två

Gör först vitlökssmöret. Hacka persilja och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök. Blanda med mjukt smör samt smaka av med ca ett krm salt och ett halvt krm svartpeppar
Kycklinggryta med vitlök och dragon!

Kycklinggryta med vitlök och dragon!

Det börjar kännas mera vår dag för dag, fåglarna kvittrar och det är inte så kallt. Har varit ute idag och byggt i snön, det blev två tunnlar till lastbilarna och vägar till bilarna
Höstgryta

Höstgryta

4 portioner. Ingredienser. 350 gr skinka skuren i strimlor. 2,5 dl matlagningsgrädde (valfri fetthalt). 0,5 dl outspädd svartvinbärssaft
Laxbakelse med kräftor

Laxbakelse med kräftor

Fyllning. Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar
Matsedel vecka 51

Matsedel vecka 51

Matsedel vecka 51. Godkväll. Ja, nu är det faktiskt snart nära inpå nattimmarna om vi ska vara alldeles noga kanske, men det är ju helg, så vem kikar så mycket på klockan egentligen
Tacopaj

Tacopaj

Receptet är hämtat från boken Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok från 2010. Tacopaj. 4 ägg. 1 dl grädde
Falukorvsburrito

Falukorvsburrito

En gammal trogen klassiker, falukorven, har här fått en ny touch med lite mexikanska smaker. Riktigt lyckat tyckte jag och övriga familjen höllt med
Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

Ingredienser Portioner. 4 5 ägg Rökt lax med pepparrotsfyllning 50 g kallrökt lax 100 g crème bonjour 1 msk riven pepparrot 2 msk skuren dill 1 citron Rökt renstek och äppelfyllning 50 g rökt renstek 1 rött äpple 100 g crème bonjour 1 tsk dijonsenap 1 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen