undanskymd kokbok

undanskymd kokbok

  • 204 Recept
Toscakaka (Toscatårta)

Toscakaka (Toscatårta)

I min familj kallas den klassiska toscakakan för ”toscatårta”, vilket jag tycker ger den en lite lyxigare känsla
Söndagsgryta med skinkschnitzel

Söndagsgryta med skinkschnitzel

Söndagsmiddagen har precis avnjutits här hemma. Helgen har gått i rasande fart. Igår var vi iväg hela dagen, en tripp till Jönköping där vi tittade på en bil jag tänkt köpa
Saftig nötkaka med Schweizernöttopping

Saftig nötkaka med Schweizernöttopping

Gillar du bakverk med hasselnötter. Då är detta något för dig. En saftig hasselnötskaka och till det en läcker topping med Marabous chokladkaka Schweizernöt som också innehåller hasselnöt, kan det bli bättre än så
Den bästa köttfärspajen någonsin

Den bästa köttfärspajen någonsin

Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Klassiska Punchrullar/Dammsugare

Klassiska Punchrullar/Dammsugare

Idag firar vi Punchrullens dag. Punchrullen kallas även för Dammsugare och anledningen till detta är att de såg ut som de tubformade dammsugarna som fanns på 20-talet
HawaiiKassler

HawaiiKassler

HawaiiKassler. 19 oktober 2015 @ 19. 59. Dagens middag var väldigt poppis på 80-talet. Kassler och ananasringar, och då kallades rätten HawaiiKassler
Köttfärs-baconpaj

Köttfärs-baconpaj

Ibland är det så att ingredienserna till en maträtt ser ganska alldagliga ut, men när man väl slagit ihop allt så blir det någonting alldeles extra
Korvgratäng för barn och vuxna

Korvgratäng för barn och vuxna

Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också. För 6 pers
Källarfranska

Källarfranska

Bullarna smakar bäst nybakade. Annars fryser du dem direkt och tinar i ugnen på 200 grader. Undvik att tina i mikron
Källarfranska

Källarfranska

Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha. Då jag bara älskar nybakat så är jag ju inte speciellt kräsen om man säger så