Orit

Orit

  • 50 Recept
Enkla skorpor med vanilj

Enkla skorpor med vanilj

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ned smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och eventuellt kardemumma
Kanelkaka i långpanna.

Kanelkaka i långpanna.

3 ägg 3 dl socker 7 dl vetemjöl 1/2 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker 100 g smör 3 dl mjölk. Kanel/havretäcke
Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Vegetarisk pastasås

Vegetarisk pastasås

Jag har bloggat om denna tidigare men då var den i form av pastagratäng. Den blev huvudrätt på en cykelfest här på Sunnanå har jag hört rykten om
Annas vegetariska linsbiffar

Annas vegetariska linsbiffar

Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Såhär gjorde jag
Vegetariska morots- & fetaostbiffar

Vegetariska morots- & fetaostbiffar

Du behöver. Ca 700 g morötter. 150 g fetaost. 2 ägg. 2 tsk ströbröd. Salt. Peppar. Chiliflakes. Timjan. Oregano. Gör såhär
Vegetariska biffar med Tzatziki

Vegetariska biffar med Tzatziki

Jag har tidigare lagat fiskgryta från boken Paulúns GI-mat och i förra veckan provade jag på att laga vegetariska biffar
Chili con carne

Chili con carne

450 g vita bönor (i tomatsås) 400 g kidneybönor 2 gula lökar, hackade 1 grön paprika, hackad 500 g köttfärs 2 klyfta vitlök, pressade 1 tsk chilipulver 800 g krossade tomater salt peppar olja chilipulver paprikapulver
Klassisk köttfärssås med spaghetti

Klassisk köttfärssås med spaghetti

400 g nötfärs 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 3 msk tomatpuré 1 dl rött vin (eller vatten) 400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1 tsk salt peppar, nymalen kokt pasta, till servering
Paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost

Paj utan botten med zucchini, spenat och fetaost

Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen