Bröd

Bröd

  • 20 Recept
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Låt svalna på ett galler helt innan du skär i brödet. Grädda tills brödet får en innetemp på 97C, ca 30 minuter
Skållade limpor

Skållade limpor

Det är svårt att hitta säga vilken typ av bröd som jag gillar bäst, för det finns så många olika sorter och i stort sätt alla bröd har en egenskap som jag tycker om
Havrekakor

Havrekakor

06 Januari 2019. Havrekakor. Kommer ihåg från när man var ung och bodde hemma, så brukade pappa alltid köpa havrekakor
Saffranskorpor

Saffranskorpor

Färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd. Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare
Rågröd i lergryta

Rågröd i lergryta

Stjälp upp brödet och låt svalna på bakgaller. På kvällen. Lös upp jästen i 1 ½. dl vatten. Rör i 3 dl rågmjöl
Surdegslimpa i Lergryta

Surdegslimpa i Lergryta

Men när jag satt där och drack mitt kaffe och filosoferade så slog det mig att visst måste man kunna baka bröd i lergrytan
Grova frallor

Grova frallor

Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 2 dl mörkt lantbrödsmjöl
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Grovt bröd med äppelmos

Grovt bröd med äppelmos

Saftigt och otroligt gott bröd med surdegskaraktär, som blir mustigare och godare ju längre det får jäsa
Grytbröd

Grytbröd

Lördagseftermiddagen/kvällen roade jag mig med att baka bröd. Och det blev ett av de bästa bröd jag bakat
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Dom här va det länge sedan som jag bakade och det är ju dumt för dom är så himla goda. Nu finns dom då tack och lov i frysen igen
Sockriga vaniljbullar

Sockriga vaniljbullar

Vaniljbullar, solskensbullar, sockerbullar. Kärt barn har många namn, brukar man ju säga. Detta recept som ger de godaste bullarna med mycket vanilj- och kardemummasmak måste ni prova
Vegetarisk nachosgratäng

Vegetarisk nachosgratäng

Fräs löken glansig och lägg i färsen och fräS ihop. Rör ner majs och paprikan. Blanda ner kryddorna efter eget tycke och smak beroende på hur starkt ni vill ha det
Flyttdrömmar och drömrulltårta

Flyttdrömmar och drömrulltårta

Här har det varit fullt upp de senaste veckorna. Vi har nämligen förberett för att lägga ut vårt hus till försäljning
Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk. En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. Ett tips om man gör egen pizza hemma är att införskaffa en pizzasten till ugnen
Grov snabblimpa

Grov snabblimpa

Låt brödet ligga insvept i bakduk till dagen därpå innan du skär upp det i skivor. Använd en stektermometer för att vara säker på att brödet är klart, ca 98°C. Låt brödet ligga kvar i 5-10 min innan det stjälps upp ur formen