Katjas Mat

Katjas Mat

  • 16 Recept
Skumbollskladdkaka

Skumbollskladdkaka

Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Tillsätt tomatpuré, madeira och buljong. Lägg allt i en mixer eller matberedare och mixa det. 1 tsk tomatpuré. 5 msk tomatpuré
KRISTINS ÄLGCHILI

KRISTINS ÄLGCHILI

porter, tomater och chilisås. 1 msk Mat & Bak Smör. 400 g Passerade Tomater. Låt köttet bli rumstempererat
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Häll vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, sirap och jäst i degbunken till köksmaskinen och arbeta degen med degkrokarna, ca 10 minuter
Glassbomb med ljuvlig maräng

Glassbomb med ljuvlig maräng

Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda väl. Fördela smeten i två skålar
After Eight-tårta

After Eight-tårta

I helgen hade vi kalas för min brorson som är stort fan av bakverk med mint. Det gav mig tillfälle att göra denna tårta med smak av After Eight
Budapest

Budapest

Kör nötter, socker, vaniljsocker och majsstärkelse till pulver i en matberedare/mixer. 15 Jun. 14. 18. Budapest
Lingonlimpa med gräddfil

Lingonlimpa med gräddfil

Smörj en avlång bakform 1,5 liter (för 1 limpa) med matfett. Lingonlimpa med gräddfil. Iadg så blev det ett lingon bröd, så underbart gott
Friterade räkor med Dijonsås

Friterade räkor med Dijonsås

Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att "mogna". Skala räkorna. Vispa samman vätska och mjöl till en jämn smet
Friterad camembert

Friterad camembert

Dela osten i fyra bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik. Doppa osten först i ägg och sen i ströbröd
Grönkålschips

Grönkålschips

Grönkålschips. 150 g grönkål (med borttagen grov mittnerv). ca 1 msk kallpressad kokosolja. 2-3 krm örtsalt (typ Herbamare)
Doftande fiskgryta med salsa verde

Doftande fiskgryta med salsa verde

Finhacka basilika, persilja, sardeller och vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare. Häll i tomater, vin, kycklingfond och vatten