Katis Kochbuch

Katis Kochbuch

  • 12 Recept
Lecker
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 2 msk riven ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 200 g spenat 400 g halloumiost 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Kryddig linsgryta med myntayoghurt

Kryddig linsgryta med myntayoghurt

Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
Tofu Tikka Masala på 30 minuter!

Tofu Tikka Masala på 30 minuter!

Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Vegogryta med curry

Vegogryta med curry

Vegetarisk måndagsgryta. Ingredienser till 2 portioner. 2 dl champinjoner i klyftor eller skivor. 1 hackad gul lök
Vegetarisk lasagne med bönor och linser

Vegetarisk lasagne med bönor och linser

Trots att vi redan har sett några vårtecken så är det stundtals fortfarande ganska kallt ute. Då tycker jag det passar extra bra med en varm och god lasagne
Kvällens dessert

Kvällens dessert

Ikväll har vi provat en ny dessert som jag hittade här. Mascarpone och hallonfras och jag kan bara säga…
Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar