Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
En enkel soppa i tryckkokare med lite överblivna rotfrukter och kanske korv som blivit över och frysts in under någon av höstens grillningar, kan det vara något i januaritider då man själv och plånboken längtar efter enklare matlagning efter julens excesser
Jag hittade jättefint högrev av kalv på Citygross idag så idag åkte tryckkokaren fram. -) Fattar inte hur jag klarat mig utan en tryckkokare innan och den har verkligen använts flitigt det senaste året
Lägg i en tryckkokare/gryta. Låt koka i 17 min om du har en tryckkokare, annars ca 45-50 min. Låt koka 7 min till i tryckkokaren eller ca 15-20 min i grytan
Men med hjälp av tryckkokaren går det så snabbt. Jag hällde i lite extra vätska för att det inte skulle koka torrt i tryckkokaren, men nästa gång behöver jag inte göra det då det var ganska mycket vätska kvar när vi skulle äta