2 liter svarta vinbär och 3 liter vinbärsblad blandas med 7 liter vatten och kokas i 15 minuter varefter de pressas så att all bärsaften trycks ut. Häll tillbaka det i kastrullen och låt 7 dl strösocker smälta ner, pressa i saften från 2 citroner och häll det sedan på små plastflaskor
Nästa år får jag göra riktig sylt och marmelad istället, då har busken fått växa till sig lite också och ger förmodligen lite fler bär en den liter jag fick i år
Har varit på en örtvandring i sommar och blev så inspirerad av allt jag fick ta del av där, så nu har jag gjort älgörtssaft, vilket är riktigt gott, passar t ex som måltidsdryck
Denna saft är jag uppvuxen med. Se så vackert röd saften blir. Och på det sättet så kan jag göra min rårörda rabarbersaft som speciellt minstingen fullkomligt är galen i
I torsdags kväll va det allra första gången jag gjorde egen hemmagjord saft. Dagen efter skulle ju sonen ha skolavslutning, sista dagen på lågstadiet och såklart skulle det firas med lite nykokt saft som jag blivit motiverad att testa på efter att läst Jennys matblogg
Fyll marmeladen i väl rengjort konserveringsglas. Koka livligt, utan lock, i 30 minuter innan kardemumman och limesaften tillsätts. 4 msk lime eller citronsaft
Gör marmeladprovet genom att ta lite marmelad på assiett och ställ in i kylskåpet en liten stund. När marmeladen stelnat ska du kunna göra ett "dike" i marmeladen utan att den flyter ihop