Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Blanda crème fraichen med vaniljsockret och klicka ut det på kakorna, när de kallnat. Riv mandelmassan och blanda med äggen,vetemjölet och bakpulvret till en jämn smet
Jag fick receptet av henne och gör den nu tills mina föräldrar kommer. Kör digestivekexen i en matberedare och blanda det tillsammans med smöret så det blir en smuligmassa
Ansöker gör du på Några Flapjacks gjorde de inte förra säsongen så denna gång kan det vara dags, därför tycker jag att du kan träna på detta recept från Mia Öhrns ”Fler kladdkakor”
Dessutom blir de inte torra utan sådär saftigt goda med tydlig smak av mandelmassa och bittermandel. Rör ihop riven mandelmassa, rumsvarmt smör och socker
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Mal nötterna och blanda med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Gräddas i muffinsformar ( 20 st ), ca 15 min min i 200º
(Vilket kan vara bra om man inte vill laga mat och vill äta sig mätt på muffins istället. Om man gör dom med frostings så känns det lyxigt och som en rejäl kaloribomb
Spritsa frostingen på muffinsarnaoch njut. Dessa cupcakes är perfekta för någon som inte tycker om saker som är för söta och älskar citron, dessutom är kombinationen mellan citron och vit choklad svår att slå
Man kommer in i julstämningen lite extra nu när det snöar och det blir ett vinterlandskap utanför. Jag har redan haft två julrecept på bloggen och här kommer det tredje, med inspiration inför morgondagen som alltså är kladdkakans dag
Och här har ni det perfekta svaret – en mazarinkaka. Det är som att bjuda många personer på mazariner, men det är lite pilligt att sitta och göra många mazariner och då är det så mycket enklare att göra en enda stor god mazarin istället