Paj

Paj

  • 26 Recept
Hanna och Emmas herrgårdspaj

Hanna och Emmas herrgårdspaj

Pajskal150 g vetemjöl (2,5 dl) 30 g grahamsmjöl (0,5 dl) 10 g sesamfrön (1 msk) 125 g smör, kallt 1 krm salt 1-2 msk vatten (iskallt)
Paj med ädelost och broccoli

Paj med ädelost och broccoli

Paj är en av mina absoluta favoriträtter i hela världen. Det finns så många goda pajer. Förra fredagen blev det en paj med ädelost, broccoli, färska champinjoner och bacon
Kalasgoda Små Äppelpajer Med Vanilj

Kalasgoda Små Äppelpajer Med Vanilj

De här små äppelpajerna är perfekta som en liten efterrätt när man är lite lagom sugen eller bara vill ha något sött och gott helt enkelt
Smulig äppelpaj med knäcksmak

Smulig äppelpaj med knäcksmak

Själv är jag ingen stor tårtmänniska, men kanske denna smarriga äppelpaj från förra helgen får återvända på söndagens födelsedagsfika
Äppelpaj med havretäcke

Äppelpaj med havretäcke

Jag hade lite frysta äppelklyftor som jag ville bli av med och då passade det ju bra att använda dem i en mumsig paj
Bacon och broccolipaj

Bacon och broccolipaj

En bacon och broccolipaj stod på menyn i dag. Paj kan varieras i det oändliga och passar både till vardags och fest
Råriven äppelpaj

Råriven äppelpaj

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Pajen kan se lite flytande ut när den är klar men fyllningen stelnar efter ett tag när den svalnat
Grön portionspaj

Grön portionspaj

Smula sönder fettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman degen. Dela degen i 2 delar och kläm ut dem i 2 portionsformar
Barnsligt goda pizzapiroger

Barnsligt goda pizzapiroger

Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Pajskal. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 min tills fyllningen har stelnat och fått fin färg
Goda tips inför påsk

Goda tips inför påsk

Idag tänkte jag tipsa om den här kalla skaldjurspajen, som är en riktig höjdare med tonfisk och kräftstjärtar