Fräs en minut, häll i porter, soja, senap, buljong och kryddor. Ta ut köttet, lägg i lök och potatis, häll såsen ovanpå och grädda ytterligare 45 minuter. Ta ut grytan, rör om och ställ in utan lock 20 minuter till eller tills potatisen mjuknat
Låt såsen småkoka några minuter till en bra konsistens och servera den sedan till kålpuddingen. Sänk sedan till lägsta värmen och låt stå och svälla i 40 minuter. Grädda formen i ca 45 minuter på 175 grader. Låt kålpuddingen svalna ca 20 minuter innan servering så är den lättare att skära upp
Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong