Min kokbok

Min kokbok

  • 106 Recept
Portergryta

Portergryta

Fräs en minut, häll i porter, soja, senap, buljong och kryddor. Ta ut köttet, lägg i lök och potatis, häll såsen ovanpå och grädda ytterligare 45 minuter. Ta ut grytan, rör om och ställ in utan lock 20 minuter till eller tills potatisen mjuknat
Kålpudding - Jessica Frejs recept

Kålpudding - Jessica Frejs recept

Låt såsen småkoka några minuter till en bra konsistens och servera den sedan till kålpuddingen. Sänk sedan till lägsta värmen och låt stå och svälla i 40 minuter. Grädda formen i ca 45 minuter på 175 grader. Låt kålpuddingen svalna ca 20 minuter innan servering så är den lättare att skära upp
Kassler- och potatisgratäng

Kassler- och potatisgratäng

Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Sjömanskotletter i lergryta

Sjömanskotletter i lergryta

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong