Efter en lång dag framför datan och klockan bara sprungit iväg så var middagen helt bortglömd. Tittade vad jag hade hemma och det visade sig inte vara mycket
300 g köttfärs. 300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persilja
Kvällens middag var en favorit som alltid får mig att tänka på min mormor. Denna gryta bjöd hon nästan alltid på när vi kom och hälsade på, första kvällen
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet. 500 g köttfärs. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 1 ägg 1 riven vitlöksklyfta ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 3 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% ½ msk oxfond ½ dl hackad färsk timjan 1 kg potatis 65 g blandad grönsallad
Den här mustiga köttfärssåsen som drygats ut med morötter och linser är inte bara smakrik, den är ekonomisk och bidrar till öppna landskap på samma gång