Ingredienser Portioner. 4 4 kokta rödbetor 1/2 dl hackad inlagd gurka eller bostongurka 2 dl smetana flingsalt med jod svartpeppar Till servering köttbulle (för en helt vegetarisk rätt välj vegetariskt serveringsalternativ) Lägg till i inköpslistan
Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. 2 burkar (à 240 g) Abba Brännvinssill. 5 citronRecept Häll av lagen från sillen och skär sillen i tärningar
Här kommer min bästa senapssill. Tillsätt slutligen sillbitarna. Men innan dess, ett sista-minuten-recept till er som vill hinna lägga in 5-minuterssillen. Senapssill 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill2 dl senap1/2 dl socker1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 dl hackad dill (jag gillar när det är mycket dill, du kan halvera mängden)1 dl hackad purjolöksalt och peppar Skär sillfiléerna i mindre bitar, ca 2 cm breda. senapssill5-minuterssillSenapssill
Här kommer ytterligare ett sillrecept, detta fungerar lika bra på julbordet som till midsommar. Smaken kommer från västerbottensosten som mixas tillsammans med crème fraiche vilket ger en krämig sill
-) Därför har jag nu gjort denna sill. Häll av sillen. Tillsätt den avrunna sillen. 1 burk 5-minuterssill (420 g)1 dl majonnäs1 dl turkisk yoghurt150 g riven västerbottenost1 pressad vitlöksklyfta1 msk dijonsenap1 nypa cayennepepparSalt och peppar efter smakGör så här
Senapssill är en favorit. 4 st inlagda sillfiléer eller 5-minutersill (420 gr). Skär sillen i 3 - 4 cm bitar. Ställ kallt och låt sillen dra minst 1 dygn. 4 st inlagda sillfiléer
Vänd ner sillen. 400 g silllag. Inte deras vanliga)2 tsk Möllers torrsenap3 msk vitvinsvinäger1 msk pressad citron½ tsk grovmalen svartpeppar1 dl creme fraiche1 dl gräddfil½ tsk salt5 msk socker1 tsk gurkmeja1 msk finhackad purjolök2 msk hackad dill2 dl neutral olja (inte olivolja) Dra skinnet av sillen och lägg i ättikslagen ett dygnLåt sillen rinna av i en silBlanda allt till såsen utom oljan, creme fraiche och gräddfil så att sockret löser sig. 400 g sill