Lisa Förare Winladh

Lisa Förare Winladh

  • 32 Recept
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Receptet på misomajonnäs kommer från den underbara och mycket läsvärda boken Matmolekyler av LisaFörare Winblad och Malin Sandström som jag varmt rekommenderar att läsa
Selleri escabeche

Selleri escabeche

Om du inte har stiftat bekantskap med LisaFörare Winbladh tidigare är det dags nu. Hon är en ledande person inom mat i Sverige och hon skriver fantastiskt bra
Sötpotatismos med rosmarin och ingefära

Sötpotatismos med rosmarin och ingefära

LisaFörare Winbladh är en matkunnig kvinna som bloggar på Taffel. De senaste åren har det blivit mycket enklare att få fatt i sötpotatis och det är en rotsak som går att använda på många olika sätt
Testköket: Lisas lamm

Testköket: Lisas lamm

Först ut i serien är LisaFörare Winbladh som har en av de helt klart bästa matbloggarna, Matälskaren (hon skriver även här och här för den nyfikne)
Biff Rydberg…

Biff Rydberg…

Kött som steks eller grillas får sin smak på ytterskiktet då proteinerna hettas upp med de enkla sockerarterna maltos, laktos och glukos (Tack LisaFörare Winbladh för lektionen)
Soppan jag växte upp med

Soppan jag växte upp med

Jag har utvecklat soppan lite ytterligare, genom LisaFörare Winbladhs knep med långlagad gul lök och sherry
Sesampanerad lax med nudlar

Sesampanerad lax med nudlar

(Jag har läst LisaFörare Winblads förklaring till varför viss fryst lax smakar pekka, men tror ni jag kommer ihåg
Punschglass med kaffesirap och chokladfyrverkeri

Punschglass med kaffesirap och chokladfyrverkeri

Läs gärna LisaFörare Winblads utmärkta blogginlägg om gelatin på Matmolekyler (på Taffel, så klart) om just gelatin, om ni av någon anledning är styvmoderligt inställda till denna produkt
Pulled pork på bogbladsstek

Pulled pork på bogbladsstek

Jag experimenterade mig fream, men hade detta recept från LisaFörare Winbladh i tankarna när jag vidtog mina mått och steg
Thailand, del 3. (Mat)-Marknad i Cha-Am och chilidippa!

Thailand, del 3. (Mat)-Marknad i Cha-Am och chilidippa!

) Läs gärna vad LisaFörare Winbladh skriver om den gula frukten här. Så kul att ni uppskattar resebilderna, vi tycker själv det alltid är lika intressant och kul att se andras foton och läsa om deras resor, speciellt när det involverar mat i någon form
Godaste vattenmelonsalladen

Godaste vattenmelonsalladen

LisaFörare Winbladh är kokboksförfattare, föreläsare och otroligt kunnig vad gäller mat och recept. ) Lisa skriver med jämna mellanrum på matnördsparadiswebbplatsen Taffel
Grillat lammspett med sötpotatissallad

Grillat lammspett med sötpotatissallad

Håkan hade hittat en kryddblandning i LisaFörares kokbok "Det godaste jag vet" som han gärna ville testa och förutom kryddorna penslade han även på Dadelsirap, ett penseldrag som visade sej vara väldigt lyckat
Linssoppa med morot

Linssoppa med morot

Någon gång, när jag blir stor, ska jag ge mig på LisaFörare Winblads "Linssoppa som förändrar världen"
Luffarbiff och ljummen sallad…

Luffarbiff och ljummen sallad…

Läs gärna mer om detta i LisaFörare Winbladhs texter antingen här eller i hennes bok, Matmolekyler som jag varmt rekommenderar om man vill nörda ned sig lite i matvärlden)
Linssoppa i världsklass

Linssoppa i världsklass

Receptet härstammar från LisaFörare Winbladh som skriver i Sydsvenskan och som en gång startade matkaravanen i Malmö
Vilt, hagel och molekyler

Vilt, hagel och molekyler

Att skvätta vodka i bären är något Håkan har snappat upp från "Matmolekyler" av LisaFörare Winbladh och Malin Sandström
Potatissallad med rädisor och buljong

Potatissallad med rädisor och buljong

Har hittat ännu ett fantastiskt recept av LisaFörare Winbladh på Taffel. seJag lärde mig att knepet för perfekt resultat med potatissalladen är att koka potatisen i skivor samt att slänga ner en buljong i vattnet
Koreanska revben med picklad gurka

Koreanska revben med picklad gurka

Receptet är en omarbetad version av en variant från LisaFörare - Winbladh. Hej fredag, hej helg och hej på dej kära läsare