Receptet på misomajonnäs kommer från den underbara och mycket läsvärda boken Matmolekyler av LisaFörare Winblad och Malin Sandström som jag varmt rekommenderar att läsa
Om du inte har stiftat bekantskap med LisaFörare Winbladh tidigare är det dags nu. Hon är en ledande person inom mat i Sverige och hon skriver fantastiskt bra
LisaFörare Winbladh är en matkunnig kvinna som bloggar på Taffel. De senaste åren har det blivit mycket enklare att få fatt i sötpotatis och det är en rotsak som går att använda på många olika sätt
Spiskummin, lamm, apelsin och persilja ihop var verligen en fantastisk kombination av smaker och självklart är det matkemisten LisaFörare Winbladh som gett sina förslag till dessa fantastiska smaker
Kött som steks eller grillas får sin smak på ytterskiktet då proteinerna hettas upp med de enkla sockerarterna maltos, laktos och glukos (Tack LisaFörare Winbladh för lektionen)
Läs gärna LisaFörare Winblads utmärkta blogginlägg om gelatin på Matmolekyler (på Taffel, så klart) om just gelatin, om ni av någon anledning är styvmoderligt inställda till denna produkt
) Läs gärna vad LisaFörare Winbladh skriver om den gula frukten här. Så kul att ni uppskattar resebilderna, vi tycker själv det alltid är lika intressant och kul att se andras foton och läsa om deras resor, speciellt när det involverar mat i någon form
LisaFörare Winbladh är kokboksförfattare, föreläsare och otroligt kunnig vad gäller mat och recept. ) Lisa skriver med jämna mellanrum på matnördsparadiswebbplatsen Taffel
Håkan hade hittat en kryddblandning i LisaFörares kokbok "Det godaste jag vet" som han gärna ville testa och förutom kryddorna penslade han även på Dadelsirap, ett penseldrag som visade sej vara väldigt lyckat
Läs gärna mer om detta i LisaFörare Winbladhs texter antingen här eller i hennes bok, Matmolekyler som jag varmt rekommenderar om man vill nörda ned sig lite i matvärlden)
Har hittat ännu ett fantastiskt recept av LisaFörare Winbladh på Taffel. seJag lärde mig att knepet för perfekt resultat med potatissalladen är att koka potatisen i skivor samt att slänga ner en buljong i vattnet