Denna rätt gjorde jag och min sambo i höstas, och jisses så gott det blev. Oxfilén blev helt perfekt (medium), potatisbakelserna var verkligen goda och rödvinssåsen var nog den godaste såsen jag ätit
Oxfilé. Ta fram oxfilén i god tid så den hinner bli rumsvarm och skär den sedan i ca 3cm tjocka bitar. Torka av bitarna med lite hushållspapper så de blir torra
Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet. Detta åt vi tidigare ikväll och jag kan säga att det ligger som bomull i magen just nu
Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
helt rätt i höstrusket. Dessa heta räkor är ett av de mest sökta recepten här på bloggen. Förstår dess popularitet då det verkligen är en supergod rätt som är enkel att fixa ihop
Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
Hoppas ni har det bra alla. Här lyser solen nu på morgonen och termometern visar ca -15 grader. Otroligt vackert, men läste däremot att det skulle snöa idag vilket ju vore lite typiskt
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken