Platta ut degen på ett bakplåtspapper ganska tunt. Godmorgon. Startar denna underbara morgon med ett supergott och nyttigt hemmagjort glutenfritt fröknäcke
Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker/slätar ut med handen. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret
Smuldeg. Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, havregryn, kokos och muscovadosocker. Bred ut en tredjedel av smuldegen i botten på en pajform, 24 cm i diameter
Ingen bagare skulle komma på idén att inte ange om brödet är bakat på vete eller råg mm. Men glutenfritt bröd skall vara ännu viktigare och godare än vanligt bröd eftersom de flesta som äter glutenfritt är hänvisade till hembakat bröd
Arbeta på lättmjölat bakbord och forma till tekakor, som läggs på bakpapperklädd plåt. 12 dl + 1 dl till utbakat, glutenfri mjölmix (Finax röda paket). Spara ca 1 dl mjöl till utbakningen. Lägg över bakduk och låt jäsa i ca 20 min. 12 dl + 1 dl till utbakat, glutenfri mjölmix (Finax röda paket)
Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Blanda bakpulver med mjölmixerna i en stor plastbunke. Det tog mig knappt 20 minuter att baka dessa och smaken i munnen av nybakade varma scones med smör och ost är helt fantastiskt. 2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver. Låt vila under bakduk i 15-20 minuter. Dela upp i 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar. 1 tsk bakpulver. 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar
För att baka glutenfritt krävs att du följer färdiga recept väldigt noggrant. Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
Häll upp degen på väl mjölmixat bakbord. Detta recept hittade jag på matklubben. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
Äntligen så har jag provat att baka bullar, jag har dragitmig så länge för att prova, jag trodde att det skulle var bökigare än det var och att degen skulle va kladdig och svårhanterlig och inte gå att kavla, men fel fel fel det varhur smidigt som helst, och hur goda blev dom sen, jo supersuper goda
Blanda bakpulver med alla torra ingredienser i en bunke. I helgen åker jag till Oslo för att delta i Holmenkollenstafett med jobbet, är tillbaka nästa vecka
När jag ändå hade en dag ledigt passade jag på att baka. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. När jag ändå hade en dag ledigt passade jag på att baka