Ugnspannkakan är definitivt en av mina favoriter bland de svenska klassikerna. Pannkakstok som jag är, älskar att göra en stor sats så att jag kan frys in och ta fram ett par bitar när det krisar
Man blir väl aldrig trött på pannkaka. En riktig vardagsvinnare tycker jag, särskilt om man gör den lite mer nyttig och mättande med rivna potatisar, rotfrukter eller andra grönsaker i
Du behöver. 750 g. potatis. 2 ägg. 180 g. vetemjöl (3 dl). 4 dl. mjölk. 2-3 tsk salt. 250 g. bacon (2 pkt). 25 g. smör (lite av smöret smörjer du formen med)
Vanligtvis brukar vi alltid ha ris à la Malta som dessert efter lutfisken på annandagen. I år byter jag ut den mot en gotländsk saffranspannkaka och serverar den med en klick vispgrädde och nykokt sylt på frusna bär
Enkel glutenfri ugnspannkaka passar perfekt en torsdag efter en heldag i skolan. Till serverades sockerfri lingonsylt och egengjord coleslaw med riven morot, vitkål, majonnäs, olivolja, vinäger, dijonsenap, salt och peppar