Kakor

Kakor

  • 20 Recept
Saffranskakor

Saffranskakor

Det är egentligen Leila Lindholms recept på Saffransskorpor/biscotti men jag gör om dom till småkakor istället
Selmas festtårta med kolakräm

Selmas festtårta med kolakräm

Ingredienser Portioner. 1 tårta Bottnar 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl potatismjöl 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Råkräm 2 äggulor 2 msk florsocker 2 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 2 gelatinblad Kolakräm 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl socker 1 krm salt 25 g smör Till garnering marsipan- eller chokladägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Kladdkaka på fullkornsvetemjöl

Kladdkaka på fullkornsvetemjöl

1. Smält smöret. Blanda ner socker och ägg. Rör ner övriga ingredienser inklusive smöret. 2. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm i diameter eller i en form täckt med bakplåtspapper
Enkla maränger

Enkla maränger

Har du en äggvita över. De här spröda marängerna slänger du snabbt ihop. Gott i marängsvissen, att smula över en chokladdessert eller bara äta som de är
Hemgjorda maränger

Hemgjorda maränger

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum med elvispen. Tillsätt vinäger och socker och vispa ytterligare ännu fastare
Maränger i microvågsugnen

Maränger i microvågsugnen

Maränger i microvågsugnen 1 äggvita 3-4dl florsocker Gör så här. Lägg äggvitan i en skål och rör i så mycker flörsocker så det blir en fast massa som man kan forma med händerna utan att bli kladdig
Färgglada maränger

Färgglada maränger

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt ättiksprit och vispa i 1 minut. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa tills smeten är blank
Maränger

Maränger

4 äggvitor. 12 dl strösocker. 12 krm ättiksprit 12%. 1Receptet gäller för 40 st 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 krm ättiksprit 12%Gör så här
Hallon Maräng

Hallon Maräng

En lite lyxigare maräng med hallonsmak. )1 ägg1 tsk citronsaft1 dl socker70 g färska eller tinade hallonVispa äggvitan, citronsaft och 1/4 av sockret i en rostfri bunke till en maräng
Veganska maränger med kikärtsspad!

Veganska maränger med kikärtsspad!

det blev några mailkonversationer hit och dit och framåt eftermiddagen kunde Kakor och Drömmar återigen ses i cyberrymden
Mer maränger!

Mer maränger!

Ingredienser. 2 äggvitor. 1 dl strösocker. Några droppar citronsaft. Ja vet, det va ju precis maränger här i bloggen och det kommer redan mer
Chocolate marshmallows cookies

Chocolate marshmallows cookies

2 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i. 2 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i. 10 marshmallows (i tredjedelar)
Chocolate Chewy Meringue Cookies

Chocolate Chewy Meringue Cookies

Kakorna kan vara mjuka och sköra, så flytta dem försiktigt på ett galler för att svalna. Det här receptet såg jag hos Café Sucré Farine och var tvungen att baka dem genast
Mini Meringues – Mini Maränger

Mini Meringues – Mini Maränger

Something that I just love is meringues. It’s such a cute and good compliment to any dessert. In Sweden, we have a classic dessert called “meringue swish/swiss/suisse” (everyone pronounces it differently)
Snöbollar med lime

Snöbollar med lime

Rör ihop smör och socker. Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft. Forma runda bollar och rulla dem i kokos
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Minns inte varifrån receptet kommer, men jag har bakat dom regelbundet sen länge. Buslätt och det blir inte så mycket disk heller