Stek renskaven i smör, den ska vara djupfryst eller lätt tinad. Salta och peppra. Vänd renskaven vartefter med 2 gafflar och skala av skiva för skiva, fördela sedan i mindre bitar
Men självklart smakar renkött fantastiskt året om. 400 gram renskav2 1/2 dl grädde1 dl hackade trattkantareller (jag använde torkade, blötlagda)1/2 dl hackad gräslökMycket svartpepparsaltSmör till stekningStek köttet på hög värme
För att jag ska godkänna dem så måste de vara riktigt "köttiga" och fina. Koka revbenen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills köttet är riktigt mört
Nu när julen och nyåret är över lägger jag ut ett recept på julköttbullar. Dessutom la ändå alla matbloggare ut sina recept på sina underbara köttbullar och annat lustfyllt just före jul och man ska ju inte krocka i korsningen så jag höll mig undan
Julbordets köttbullar brukar gå åt i ett nafs här hemma. Många köttbulls-älskare här och det är lika roligt varje år att få till den goda smaken, konsistensen och låta familjen smaka av under tiden man steker
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Fläskfilé med kantareller 4 port6-8 stora potatisar 200 g kantareller, gärna mer1 vitlöksklyfta600 g fläskfilé100 g parmensanostSmörSalt & pepparBlandad salladSkala potatisen
Ett recept från Tasteline som jag och min älskling gjorde ikväll. Grymt gott och väldigt enkelt. 400 gram fläskfilé, färsk2 dl crème fraiche1 msk smör, till stekning1,5 msk Kantarellfond50 gram kantareller, konserverade eller frysta10 st körsbärstomater1 msk timjan, grovhackadSkär fläskfilén i centimetertjocka skivor
Salta och peppra köttet. Stek kottletterna några minuter tillsammans med vitlöken, häll sen på matlagningsgrädde och smaksätt med soya, finhackad chili, kryddor och fond
Krydda med köttbuljongpulver, salt och svartpeppar. ex Rigatoni)Vitlökssås2,5 dl mellangrädde1 dl matlagningsgrädde200 g crème bonjour vitlök2 krm köttbujongpulverMaizena redningSalt, svartpepparPersiljaChampinjonerPutsa fläskfilén, skär i centimeter tjocka skivor och stek i smör samt krydda med salt och nymalen svartpeppar. 2 krm kött
Det behövs inte mycket kött eller kyckling, ja, eller bacon, kassler, svamp… Vad du vill. En återkommande favorit är denna superenkla pastasås med fläskfilé
Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater