Tro det eller ej, men idag blir det fisk till middag. Jag gillar fisk men jag tycker att det är väldigt svårt att hitta på recept eller laga till fisk, men nu får det bära eller brista… idag blir det lax till middag
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
Dags för Gino igen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
En av barnens fiskfavoriter. Lägg fisken i en ugnssäker form och salt och peppra. ca 800g vit fisk, gärna torsk. Häll såsen över fisken och grädda i 200 grader ca 20 min. ca 800g vit fisk
Vi försöker äta fisk ett par gånger i veckan, eller det är iallafall hur vi vill att det skall vara sen kan det nog gå rätt många dagar mellan gångerna
Funkar förstås med annan fisk också som tex lax. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
Man kan förbereda allt och bara sätta in fisken i ugnen när gästerna kommer. Lägg på fisken. Detta är en rätt som tar lite tid, men det är den absolut värd
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Det är både hälsosamt och klimatsmart att dra ned på kött- och fiskkonsumtionen och i stället satsa på mer grönsaker
Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det. Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar