Tahini är något som jag brukar ha svårt att finna ett användningsområde till, men så hittade jag det här receptet i en av mina klippböcker och genast fick jag användning för min burk med tahini
I dag serverar jag ett recept som faller under kategorin Fredagsmat redan på torsdagen. Denna soppa får avrunda mitt fisk- och skaldjurstema, som inleddes förra torsdagen
1. Fräs vitkål, lök, äpple och potatis i lite olja i en stor kastrull. 2. Fräs bogfläsket ganska hårt i en stekpanna, häll av fettet och lägg det i samma kastrull som grönsakerna
1. Dela kycklingen i portionsbitar och drag av skinnet. 2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i lagerblad, persilja, hönsbuljong och den ena gula löken som du skalar och klyftar
Jag hade köpt en savoykål och tänkte pröva att använda den i soppor. I kylen fanns även broccoli och zucchini och jag kände för ingefära och andra nyttigheter – så kom den här soppan till
Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat