tillbehör

tillbehör

  • 31 Recept
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Servera med valfritt tillbehör. Mumsig potatisgratäng som blir mycket krämig och smakrik. ). Till ca 4-5 personer
Räksallad

Räksallad

När syrran var på besök , så gjorde jag en räksallad som vi kunde ha till frukosten. Det är så mycket godare med en hemgjord räksallad, än de man köper på burk i affären
Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Potatissallad med dill och rödlök

Potatissallad med dill och rödlök

Det som är extra bra är att det är ett toppentillbehör att förbereda dagen innan, det smakar bara bättre om det får gotta till sig lite
Guacamole (ViktVäktarna)

Guacamole (ViktVäktarna)

Skala de väl mogna avokadofrukterna. Dela, kärna ur och mosa dem med citronsaften. Rör ner moset i gräddfilen och tillsätt övriga ingredienser
Coleslaw - Amerikansk kålsallad

Coleslaw - Amerikansk kålsallad

Idag köpte jag ett stort vitkålshuvud. Vitkålen är ju väldigt billig nu och jag kände mig sugen på Coleslaw
Coleslaw

Coleslaw

Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det
Rostade grönsaker

Rostade grönsaker

Ett helt fantastiskt tillbehör att ha vid sidan om. Något som är otroligt gott är rostade grönsaker. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Avocado-couscous med räkor

Avocado-couscous med räkor

Den här rätten smakar sommar tycker jag. Perfekt utflyktsmat, då den är lika god kall som halvljummen. 4 port1 kg räkor med skal4 dl grönsaksbuljong4 dl couscous2 vitlöksklyftor1 röd paprika2 avokado2 msk smör½ tsk salt2 dl crème fraiche franska örterSkala räkorna
Couscoussallad

Couscoussallad

Börja med att koka couscousen enligt beskrivning på paketet. Rör i citronsaft, olja och smaka av med salt
Frasig potatisrulle

Frasig potatisrulle

En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Vitkålssallad a la Linda

Vitkålssallad a la Linda

Skär vitkålen i strimlor. Blanda ihop de övriga ingredienserna till en sås, häll sedan i vitkålen och rör om
Stekt ris med vitlök

Stekt ris med vitlök

Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Lägg i äggen och stek 1 minut. Tillsätt kokt ris, salladslöken, ostronsåsen, sojan, sockret och stek dem 2-3 minuter
Potatisgratäng àla Nigella

Potatisgratäng àla Nigella

Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Vi hade riktig tur igår och fick tag i en bit nötytterfilè som var så mör så att den bara smälte i munnen
Rostade potatishalvor

Rostade potatishalvor

Tillbehör. tillbehör. Rostade potatishalvor. 29 december 2014, 20. 30. Om man som jag börjar bli lite trött på både potatisklyftor och hasselbackspotatis så kommer här ett mycket lättare recept på rostade potatishalvor som ser makalöst sofistikerade ut men är lätta att göra
Gräddbakad potatis

Gräddbakad potatis

Varva i en smord, ugnssäker form tunnskivad potatis och strimlad purjolök. Krydda mellan varven. Blanda krossad vitlök med grädden och slå den över potatisen
Krossad potatis med salt och vinäger

Krossad potatis med salt och vinäger

Ett favorittillbehör har blivit melon och den här vitlökssåsen går inte av för hackor. Har testat krossad potatis för första gången
Kraschade potatisar

Kraschade potatisar

Sätt ugnen på 200°C. Häll olivolja på en plåt. Rulla runt potatisen lite i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt så att de blir en dryg cm tjocka
Parmesanrostad potatis

Parmesanrostad potatis

Godare potatisar får man leta efter. Superenkla att göra och sååååååå goda (och perfekta att laga för att imponera på gäster