Saffran är annars något som jag nästan bara använder på julen för att baka saffransbullaroch saffranskaka med, jag är dålig på att använda mig av saffran i maten och man glömmer bort den kryddan lite eftersom affärerna brukar ha den bakom disken i kassan
Och inte blev jag direkt besviken. Superenkelt att göra och resultatet. Smöra och bröa formarna, de jag använt kallas för ramekins´(finns i välsorterade köksbutiker), men det borde även fungera med muffinsplåt
Då var det dags att baka och denna gången blev det ett par riktiga godis kakor. Jag har aldrig bakat dessa förut och dom ser så himla goda ut och det är en massa människor på olika baksidor som testa dessa och alla verkar gilla dom
N. ä. r. j. a. g. s. å. d. e. t. c. p. f. n. H. m. b. k. v. u. K. l. o. i. M. ö. ”. -. J. h. y. ,. P. 7. 6. V. 2. 3. 0. G. T. 5. 1. /. B. L. S. s t. d l
Skär kakorna i bitar medan de är varma och låt svalna på plåten. Jag tänkte dra till med ett litet recept på småkakor här, det vet jag att ni brukar gilla
En trevlig serie med sommar, godsaker och ett tävlingsmoment. Hon står där med sitt stora gråa hår och knallröda läppar och tittar kritiskt på resultatet och säger nåt i stil med
Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag
Kakorna ska vara ljusa och lite spruckna. Rör smör och socker vitt och pösigt gärna för hand. Blanda ihop vaniljsocker, hjorthornssaltet och vetemjöl i en bunke och tillsätt i smörblandningen
Rör rumsvarmt matfett och farinsocker poröst i en skål. Blanda mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg
Sikta lite florsocker över när kakorna har kallnat. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver
Skala och kärna äpplena. Häll flytande margarin och socker i en bunke och rör om med trägaffel. Knäck ägget i ett mått och häll det i bunken och rör om
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker samt flagad mandel. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt