Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Finns det någon vanligare maträtt i vårt land. Vi äter det inte riktigt lika ofta nuförtiden som vi gjorde tidigare men ibland kan jag verkligen längta efter detta
Gör så här. Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Skölj fisken och låt den sjuda i vattnet på svag värme tills innertemperaturen är 50°, 6–8 min
ca 1 kg potatis. 50 g smör. 3 msk mjöl (på ett cirkus, då jag inte mäter). 3 dl röd mjölk. 3-5 dl grädde, lite beroende på hur tjockt du vill att stuvningen ska bli
Pytt i panna med falukorv. En svensk klassiker som kan varieras på många sätt, här med falukorv. Servera pytt i pannan med stekt ägg och inlagda rödbetor
Raggmunk. Nu är det vecka 44 och inte alls många veckor kvar till jul, tanken var att vi skulle åka till MAXI och handla men det orkade vi inte så vi åkte direkt hem
Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Pannbiff gör jag väldigt sällan, vilket är synd för det är ju väldigt gott. Löken får steka i fettet tillsammans med lite salt, Peppar & sirap så blir det riktigt gott
Skala och riv potatisen. Smaksätt med lite salt. Stek fläsket knaprigt, snabbt i riktigt het panna. Ta lite smör eller några droppar olja i pannan så att fläsket inte bränns vid
Riktig svensk husmanskost det är kålpudding det. =)Vi äter inte så mycket svensk husmanskost i det här hemmet, antagligen för att jag lagar det i mängder på jobbet