Först strax efter 18. 30-tiden landade vi in hemma, trötta och hungriga -nja barnen hade stödmatats med korv från Sibylla innan och efter hockeyträning så det var ingen krissituation direkt
Jag har tappat lusten att planera min mat på sistone. Jag har behövt ny inspiration. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Ugn 175 grader. Salta och peppra lax sidan, sätt laxen i en ugnssäker form eller fat och sätt i ugnen. Ta ut laxen när den nästan är färdig, efter ca 20 minuter
Okej, jag vill bara börja med att klargöra att jag inte jobbar för vare sig Salmalax eller Renée Voltaire (även om jag gärna skulle vilja ), men måste ändå tipsa om deras produkter
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt med lax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Lax är både gott & nyttigt och den här fiskgratängen är verkligen lätt att göra och en kul omväxling istället för att bara steka upp fisken och äta potatis bredvid