Rör ner tonfisk och ägg, smaksätt med salt. Smörgåstårta med tonfisk10 pers48 bröd formfranska (eller motsvarande mängd landgångsbröd)1 stor burk majonnäs4 dl lätt crème fraiche5 dl vispgrädde18 ägg2 burkar tonfisk1/2-1 tsk saltGarnering5 äggRäkorGurkaTomaterDillknippeKoka äggen, skala dom och låt de kallna. 2 burkar tonfisk
TonfiskröraFinhacka rödlöken och grovhacka äggen. Låt tonfisken rinna av och mosa den med en gaffel. Blanda ihop tonfisk, ägg, rödlök, crème fraiche, majonnäs, dill och citronskal
Finhacka selleri och lök, låt tonfisken rinna av ordentligt. 1tonfisk i vatten. 1salt och pepparBörja med tonfiskröran. Lägg en rejäl klick tonfiskröra, toppa med jalapeno och avsluta med 1–2 ostskivor
Man kan variera rätten på massor av sätt, ibland gör jag rätten helt vegetarisk, ibland med kyckling, ibland med fläskfilé och idag blev det en variant med tonfisk för första gången
Jag har fått dille på tonfiskrätter sedan ett tag så häromdagen poppade det för en gångs skull och till min stora förvåning upp en matidé till skillnad från alla andra miljarder bakningsidéer som bombarderar min hjärna
6 portioner tonfiskgratäng. 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra). 6 portioner tonfiskgratäng. 2 burkar tonfisk i vatten (även tonfisk i olja funkar bra)