Laga från grunden

Laga från grunden

  • 11 Recept
Skaldjursbuljong

Skaldjursbuljong

Gör så här Lägg kräft- och räkskalen i en påse och krossa skalen med exempelvis en kavel. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg ner i en stor gryta eller Crock-Pot/Slowcooker
Kycklingbuljong, benbuljong på kyckling

Kycklingbuljong, benbuljong på kyckling

Om du tillagar kycklingen på spisen låter du den sjuda i cirka 60 minuter för en mindre kyckling och cirka 75 minuter för en större kyckling
Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort egen mjölmix. Jag hittade ett recept i en Ica Buffé tidning och nu var allt inhandlat
Nötcrème (hasselnötskräm)

Nötcrème (hasselnötskräm)

1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka. 2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma
Nötssmör

Nötssmör

Mixa samtliga ingredienser till önskad konsistens. Häll upp på burk. Tips. Det går också att använda rostade hasselnötter, choklad och mandel eller fröer för att göra smör
Hemmagjort jordnötssmör

Hemmagjort jordnötssmör

Slängde ihop en burk hemmagjort jordnötssmör när jag kom hem från gymmet, denna gången använde jag inte rapsolja, vilket gjorde att smöret blev lite torrare och det tog längre tid för det att gå ihop