Kött

Kött

  • 34 Recept
Lamm i foliepaket

Lamm i foliepaket

Tänd grillen eller sätt ugnen på 250 grader. Skala och dela lökarna. Blanda sirapen och dijonsenapen i en skål
Maklube - en palestinsk klassisker

Maklube - en palestinsk klassisker

1. Skala auberginerna och skiva dem sedan i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat. Salta dem och låt dem ligga i minst 30 minuter
Örtglaserad lammstek

Örtglaserad lammstek

Titta till den ett par gånger under tiden, vänd och ös steken med köttsaften. Där ska den stå i minst 5 timmar, tills köttet lätt släpper från benet
Helstekt entrecote

Helstekt entrecote

Putsa köttet, ta bort senor men behåll fettet på. Häll över marinaden och massera in det i köttet så den suger åt sig alla kryddor
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Se bara till att ge köttet tid att marineras så den blir extragod och mör. Skär köttet i lövtunna skivor
Bamye- Irakisk okragryta

Bamye- Irakisk okragryta

Bamye är en mustig köttgryta med okra i tomatsås. Fräs under omrörning tills köttet får färg. Ca 700 g lammkött, eller annat grytkött skuret i grytbitar. Efter ca 1 min blandar du med köttet. Blanda ner i grytan tillsammans köttet och låt puttra i 30 min. Ca 700 g lammkött, eller annat grytkött skuret i grytbitar
Khoresh gheime- Persisk gryta

Khoresh gheime- Persisk gryta

Khoresh gheime är en god och mustig persisk gryta med kött och kikärtshalvor. Skär köttet i önskad storlek och ställ åt sidan
Kinesisk biff med broccoli

Kinesisk biff med broccoli

Köttet ska gärna marineras en stund för godast smak, perfekt att göra det kvällen innan så slänger du snabbt ihop rätten dagen därpå
Vindaloo

Vindaloo

Köttet ska marineras i vinäger, chili och kryddor för att den ska få en god smak och bli extra mör. 6 portioner 800 g grytkött (jag använder lammkött) 1 gul lök 1-2 msk tomatpuré 2 tsk paprikapulver Ca 5 dl vatten Salt 0,5 dl olja till stekning Marinad. 800 g grytkött
Fondue Carmen

Fondue Carmen

  Lägg upp kött, champinjoner och kronärtskocka på ett serveringsfat. Smaka av såserna med salt och peppar och flottyrstek kött, svamp och grönsaker till önskad innertemperatur i oljan

Khoresh fesenjan - Persisk gryta

Gör så här. Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Ta ur från pannan men lämna matfettet kvar

Gorme Sabli - Köttgryta på persiskt vis

Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker. Den här köttgrytan med massor av grönt och gott i får bli först ut bland rätterna