Skär köttet i tunna skivor, täck över med plastfolie, kyl till servering. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Bamye är en mustig köttgryta med okra i tomatsås. Fräs under omrörning tills köttet får färg. Ca 700 g lammkött, eller annat grytkött skuret i grytbitar. Efter ca 1 min blandar du med köttet. Blanda ner i grytan tillsammans köttet och låt puttra i 30 min. Ca 700 g lammkött, eller annat grytkött skuret i grytbitar
Ett rött och aromatiskt ris med smak av tomat, gröna bönor och kött. Vill du förkorta tillagningstiden på riset kan du använda köttfärs istället för lammköttsbitar
Köttet ska marineras i vinäger, chili och kryddor för att den ska få en god smak och bli extra mör. 6 portioner 800 g grytkött (jag använder lammkött) 1 gul lök 1-2 msk tomatpuré 2 tsk paprikapulver Ca 5 dl vatten Salt 0,5 dl olja till stekning Marinad. 800 g grytkött
Lägg upp kött, champinjoner och kronärtskocka på ett serveringsfat. Smaka av såserna med salt och peppar och flottyrstek kött, svamp och grönsaker till önskad innertemperatur i oljan
Halvera granatäpplet, ta ut innanmätet och blanda ner hälften av fruktköttet i grytan. Granatäpple, fruktköttet är saftigt och man använder också saften, grenadin, som ger en frisk syrlig smak till olika maträtter
Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker. Den här köttgrytan med massor av grönt och gott i får bli först ut bland rätterna