Av alla goda pannacottor är vanilj ändå den som står sig längst. Ja inte för att den står längst i kylskåpet eller har längst hållbarhet, utan den smaken man ändå faller tillbaka på efter diverse utsvävningar
För några år sen gjorde jag kanelpannacotta till nyår. Jag minns smaken än. Mild kanelsmak ihop med den gräddiga smaken och konsistensen av själva pannacottagrunden
Efter ganska mycket god kaloririk mat i några dagar ville jag göra en lite fräschare middag. Det blev ostpaj och en favorit, filodegspaj med spenat och ost
Krämigt och lyxigt. citron- och vaniljyoghurt toppad med persikobitar. En riktigt god pannacotta (och med betydligt färre kalorier i) kan man faktiskt göra på turkisk yoghurt och grädde
En mjuk och gräddigt len pannacotta med färska hallon kan väl adrig vara fel. 6 pers. 5 dl vispgrädde. 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj)
Ingredienser Portioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong