Nudlar

Nudlar

  • 14 Recept
Thai drunken noodles

Thai drunken noodles

300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott. 300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott

Ramen med fläskfärs och sesam

400 g ramennudlar (eller äggnudlar). 1,5 l kycklingbuljong 2 dl vatten 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger) 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker) 5 cm ingefära, tunt skivad 5 msk japansk soja 5 msk sesamolja salt 4 ägg 0,5 dl neutral matolja 4 klyfta vitlök, skivade 2 röda chilifrukter, skivad 3 msk sesamfrön 300 g fläskfärs 400 g ramennudlar (eller äggnudlar) 4 salladslökar, tunt skivade 1 stor näve färska böngroddar 140 g bladspenat
Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Nudlar350 g äggnudlar 100 g färsk spenat 4 dl hönsbuljong, varm 2 dl salta jordnötter. Sås4 klyfta vitlök 4 msk tahinipasta (kinesisk eller 3 msk slätt jordnötssmör 1 msk sesamolja) 4 msk japansk soja 4 msk svart risvinäger (kinesisk) 2 msk strösocker 0,5-1 dl chiliolja 1 tsk sichuanpeppar, mortlad
Stekta nudlar, Filip Poons recept

Stekta nudlar, Filip Poons recept

200-300 g äggnudlar 2-3 kycklinglår, urbenade och strimlade 2 klyftor vitlök, hackade 2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pak choi) 5 salladslökar, strimlade på snedden 1 morot, skuren i tunna stavar 1 dl böngroddar 2-3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 msk ostronsås 2 tsk strösocker 0,5 tsk salt, till stekning rapsolja färsk koriander (eventuellt)
Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram ryggbiff 4 klyfta(or) vitlök 1 st röd chili 2 msk ingefära , riven 1 tsk sesamolja 2 msk soja , glutenfri, japansk 1 msk rapsolja 1 st lime , saften Grönsaker 2 st paprika(or) 150 gram sockerärtor 2 st rödlök(ar) 1 st broccoli 1 msk rapsolja 0,5 tsk sesamolja 1 tsk soja , glutenfri 240 gram glasnudlar , ca 150 gram Köp receptet Näringsvärde Kcal
Krämiga nudlar med svamp, fläsk och het sesamsås

Krämiga nudlar med svamp, fläsk och het sesamsås

4 förp udonnudlar, färska (vakuumförpackade, finns på asiatisk livs, eller 300 g torkade udonnudlar) 400 g fläskfärs 250 g skogschampinjoner 5 salladslökar 3 klyftor vitlök 4 cm färsk ingefära 1 dl sesamfrön, rostade 1 msk sesamolja 2-3 msk japansk soja 3 msk mirin 1-3 msk sriracha 2 dl vispgrädde 2-3 msk neutral rapsolja, till stekning salt peppar
Stekta nudlar med hetta

Stekta nudlar med hetta

Äggnudlar. Koka nudlarna något kortare än anvisning (~2-3 minuter), de får inte bli klara. Tillsätt nudlarna och stek i ungefär 2 minuter
Kinesiska nudlar med lövbiff och casewnötter

Kinesiska nudlar med lövbiff och casewnötter

Tillsätt soja och sirap,vänd ner de avrunna nudlarna och nötter. Ta upp köttet efter 1-2 minuter, koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. 300 g äggnudlar
Nudlar på 30 min

Nudlar på 30 min

Nudlar är perfekt snabbmat som man enkelt kan slänga ihop. Detta recept är en förenklad version på nudlar och som jag ofta lagar under stressiga dagar när jag vill få upp en god middag på bordet
Wokade nudlar och grönsaker

Wokade nudlar och grönsaker

Koka nudlarna enligt anvisningarna. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna