Godis

Godis

  • 15 Recept
Nutellacrisp

Nutellacrisp

Nu i jul gjorde jag och syster en hel del julgodis, en del gamla godingar och så blev det lite nya. En nyhet vi testa att göra var Nutellacrisp som jag hittade recept på här
Seggoda fruktremmar

Seggoda fruktremmar

Ingredienser Portioner. Ger 1 sats Äppelremmar 3 röda äpplen Vinbärsremmar 225 g röda vinbär 50 g hallon 2 msk honung ev kokos eller socker till garnering Lägg till i inköpslistan
Chokladbollar med After Eight

Chokladbollar med After Eight

Jag vet inte hur vanligt det är att barn gillar mint, men min brorson är minst lika galen i allt med mintsmak som jag är

Chokladbollar med hasselnötter

Mixa 2/3 av nötterna med havregrynet. Tillsätt övrigt och mixa till en boll. Forma bollar och rulla i hackade nötter
Knäck med polkagris

Knäck med polkagris

Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills temperaturen uppnår 124 grader eller tills knäcken klarar kulprovet
Vit chokladfudge med rostad kokos

Vit chokladfudge med rostad kokos

Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet
Knäck, grundrecept

Knäck, grundrecept

Mät upp smör, vispgrädde, socker, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull. Låt koka sakta ca 30 min eller tills termometern visar 125°
Knäck med citron

Knäck med citron

Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Ställ upp knäckformar på en smord plåt, så välter de inte så lätt
Apelsinknäck

Apelsinknäck

Koka alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 40 min. Gör kulprovet, droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten
Nougat- och mandelbräck

Nougat- och mandelbräck

1 Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan
Knäck

Knäck

1. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Doppa ner en digital stektermometer i kastrullen