Fiskrätter

Fiskrätter

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt
Krämig laxpasta med tomat och örter

Krämig laxpasta med tomat och örter

500 g laxfilé 2 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 2 msk tomatpuré 5 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde (alt mjölk) 1 tsk dijonsenap 1 fiskbuljongtärning 1 msk färsk gräslök, hackad 1 msk färsk persilja, hackad 1 msk färsk basilika, hackad 1 msk citronskal, finrivet 150 g körsbärstomater smör, eller olja till stekning svartpeppar
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

800 g laxfilé 2 msk sesamfrön 2 salladslökar. 1Sås1 klyfta vitlök ca 3-4 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja 0,75 dl vatten 2 msk farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade