. Igår fick jag ny energi genom umgänge med några sköna damer. God mat & trevligt sällskap är en av de saker i livet som av mig uppskattas väldigt mycket
Idag fick mina kollegor vara försökskaniner och av det jag hörde så smakade det riktigt bra, de fick även testa saffransgifflarna jag bakade för någon vecka sedan
Vem har sagt att glass måste vara onyttigt. Jag har hittat på en version som är nyttig, god och tillochmed skulle passa som protein tillskott efter träning, det ni
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
När inte Muhammed kan komma till berget får berget komma till Muhammed. Så enkelt kan det vara ibland. När man har middagsgäster som har svårt att komma ifrån hemmet av olika skäl, kan man helt enkelt ta med sig middagen och åka hem till sina gäster, som då blir gäster i sitt eget hem
Jag serverade mina plättar tillsammans med en farligt god hallon/lakrits"glass", gjord på frusna hallon, lakritspulver och en klick kvarg som mixats samman
Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
För ett tag sen testade jag att göra lakritspannacotta, helt sjukt gott blev det. 5 dl vispgrädde5 msk socker½ vaniljstång2,5 st gelatinblad2 msk lakritspulverBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten
Recept. Gäst. tis, 2013-07-16 14. 59. 10min. (1). Mortla lakritsbitarna både grovt och fint så att du har bitar kvar som du kan känna av i glassen och rör ner dem i en skål med övriga ingredienser
Putsa och skär lårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter
Det blev gott men enligt mig är mina vanliga pannkakor lite godare, men det beror främst på att jag gillar den kosistensen bättre och inte att det var så stor smakskillnad