Nyponsoppa – en riktig höstdessert av färska nypon. Hemgjord nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert
Att slänga in en plåt med potatis och grönsaker att rostas i ugnen har väl de flesta provat. Men att avsluta sejouren med att lägga på fetaost som får lite lagom färg och ger massor av smak kanske inte är lika vanligt
12 stycken. 250 g smördeg 3 dl västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl mjölk salt & peppar Tillbehör. Löjrom, kräftstjärtar eller räkor gräddfil röd lök, hackad eller dill Skär smördegen i rutor och tryck ut i en muffinsform med plats för 12 pajer
Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet. Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna
En mycket trevlig kväll blev det igår med god mat och dryck, mycket prat, och lekande barn tills två av dem däckade i ett rum och våra två kom och satt hos oss i soffan en stund innan vi cyklade hemåt