Vegetariskt

Vegetariskt

Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

2 förp färdigkokta svarta bönor, alt vita eller kidney (à 400 g) 2 klyfta vitlök 400 g blandade rotfrukter, t ex rotselleri, palsternacka, persiljerot, morot 2 dl crème fraîche 1 förp krossade tomater (à 400 g) 1 dl vatten 0,5 dl olivolja 2 tsk torkade örter, t ex rosmarin, timjan, oregano, salvia 1,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymalen 9 lasagneplattor 2 dl lagrad ost, riven 1 kvist basilika
Ugnsrostade rödbetor med getostkräm

Ugnsrostade rödbetor med getostkräm

800 g rödbeta 2 rödlökar 2 dl crème fraîche 140 g chèvre (getost) 1 tsk honung, flytande 2 dl belugalinser 40 g pinjenötter 3 msk olivolja 1 msk vinäger 100 g rucolasallad färsk timjan rapsolja salt peppar
Tomatsoppa med vita bönor

Tomatsoppa med vita bönor

gula lökar. 1vitlök. 1olivolja. 1tomater, finkrossade. 1ekologiska aprikoser, torkade. 1blad basilika, färsk. 1lagerblad
Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Ingredienser Portioner. 4 1 silverlök 1 vitlöksklyfta 1/2 huvud svartkål 1 msk olivolja 100 g gorgonzolaost 1 dl mascarponeost 2 dl mjölk 1 citron salt och svartpeppar 4 port pasta (gärna tortiglioni) 1 dl valnötter Lägg till i inköpslistan
Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

2 aubergines (stora) 1,5 msk salt 4 klyfta vitlök 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico 2 burk Zeta Plommontomater 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin) salt svartpeppar, nymalen 1 kruka basilika, de plockade bladen 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana, skivade (á 125 g) 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
Arcy

Arcy

Linsgryta med kokosmjölk

Linsgryta med kokosmjölk

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Vegetarisk vardagsmat: Kikärtsgryta

Vegetarisk vardagsmat: Kikärtsgryta

Hur är det hemma hos er, äter ni vegetariskt då och då. Varken jag eller min sambo är vegetarianer, men försöker (och börjar bli duktiga på) att äta vegetariskt minst en gång i veckan
Spenat- och paprikagryta med halloumi 

Spenat- och paprikagryta med halloumi 

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g)) 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 2 msk riven färsk ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 1/2 tsk sambal oelek 1 dl vatten 1 förp krossade tomater (à 390 g) 2 1/2 dl vispgrädde 1 påse färsk spenat (à 200 g) 2 förp halloumiost (à 200 g) salt Lägg till i inköpslistan
Daal, indisk linsgryta

Daal, indisk linsgryta

På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Grönkål | Recept ICA.se

Grönkål | Recept ICA.se

Ingredienser Portioner. 8 2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg) 5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten) 1 msk smör eller margarin 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1/2 tsk socker 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan