Bakat

Bakat

  • 8 Recept
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

Ingredienser Portioner. 1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Saffransdeg à la Roy Fares

Saffransdeg à la Roy Fares

Jul, jul, jul, åh vad jag älskar jul. I lördags bakade jag lussekatter och saffransbullar med härlig vaniljfyllning och ni kan ju tänka er hur gott det luktade i huset
Festlig fiskpaté

Festlig fiskpaté

Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg
Limekladdkaka

Limekladdkaka

Kladdkaka är något av det bästa jag vet och det fina är att det finns så många varianter på samma kaka
Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar. Receptet kommer från Leila Lindhom. Hon får ut 18 bautabullar, jag får ut 40-talet normala bullar av denna sats