Lussebullar med kesella 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser Recept.se
4 filéer fryst lax, tinad 2 tsk garam masala 1 msk paprikapulver 1 tsk koriander 1 tsk spiskummin 0,5 tsk kardemumma 0,5 dl matlagningsyoghurt Sås 0,5 gurka 2,5 dl matlagningsyoghurt 1 tsk salt Servering 2 dl ris 1 gul lök, finhackad 5 dl grönsaksbuljong 1 broccolistånd Gör så här Fräs riset med finhackad gul lök i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart. Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida. Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan. Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.kanyawi
4 filéer fryst lax, tinad 2 tsk garam masala 1 msk paprikapulver 1 tsk koriander 1 tsk spiskummin 0,5 tsk kardemumma 0,5 dl matlagningsyoghurt Sås 0,5 gurka 2,5 dl matlagningsyoghurt 1 tsk salt Servering 2 dl ris 1 gul lök, finhackad 5 dl grönsaksbuljong 1 broccolistånd Gör så här Fräs riset med finhackad gul lök i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart. Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida. Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan. Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.kanyawi
Du behöver 1 kg kycklingvingar eller drumsticks 3 tsk tabasco eller hot sauce Marinad 2,5 msk tomatpuré 3 msk rödvinsvinäger 3 msk vatten 3 tsk socker 1 nypa salt 2 tsk cayennepeppar eller efter smak Gör så här Ugnsstek kycklingvingarna på ca 180 grader tills de är nästan färdiga. Pensla på hot sauce/tabasco och grilla dom ytterligare tills ytan har fått färg, vänd dom gärna en gång under tiden. Blanda ihop marinaden. Marinera kycklingen och stek i ugn till genomstekta, ca 15 min. kanyawi
Kräm karamell; Karamel: Ingredienser : 150 g socker 30 g margarin 200 ml grädde 2 msk florsocker En knivsudd saltkanyawi
Bosnisk samon Mjöl, en hel påse torrjäst, lite socker, salt och vatten. Blanda alla torra ingredienser i en plastskål, häll i ljummet vatten. Blanda väl, degen måste vara lite löst. Häll lite mjöl på degen och lägg en duk över. Låt jäsa ca 1 h, blanda lite till och mjöla om det behövs. När degen har jäst igen så häll lite olja och blanda (helst med handen) lägg degen på ett mjölat bord och dela det i små bullar. Sätt på ugnen i 250 grader under tiden. Lägg bullarna på en mjölat duk och täck. Jäs ca 20-30 min. Ugnen måste vara riktigt varm. Lägg plåten i ugnen så den blir varm. Ta ut plåten och vänd bullarna en och en på plåten, pensla med yoghurt och snitta så som på bilden. Grädda tills bullarna får lite färg och sänk värmen till 225 grader. Brukar inte täcka efter utan låter det kallna på galler. Hoppas ni förstår det jag har skrivit kanyawi
RECEPT kaymax 1. Häll 1 liter grädde och 1 l mjölk i en kastrull över spisplattan på högsta värme som ni har på ugnen, rör om tills det kokar kraftigt och du känner att mjölken/grädden kommer höjas, genast ska du hälla allt i ugnens långpanna. (Använd en djup panna) Om ni inte har långpanna, kan ni andvända andra former (flera). 2. Lägg långpanan över två plattor med värmen 1 grad på varje platta. Låt den stå i 1h och 20 min. 3. Stäng sedan plattorna och låt den vara kvar på samma plats (fast stäng av värmen). Låt stå i ytterligare 1h. 2. Lägg därefter långpannan i kylen i ca 2 h. Ta sedan ut långpannan och skär ut gemarn i långa någorlunda tjocka raderna och rulla ihop de med hjälp av spatel och sked du kan bära bitarna med som du sedan lägger i en djup tallrik. Vätskan som blir över häller du över gemarn.kanyawi
Pudding till Kunafa Sahlab". 5 dl mjölk. 1 dl grädde. 4 tsk socker. 2 msk majsstärkelse. 1 msk rosenvatten. 1 msk blossomvatten kanyawi
Bamia Bamia. 1 glas vatten. 1 glas mjöl. 1 nypa salt. 50 gr smör. 3 stora ägg. 4 om de e småa. 5 matskedar mannagryn. Sockerlag för senare och olja för steka dem kanyawi
Små kakor kakor. 2 ägg. 2 dl olja. 2 dl socker. 5 dl vetemjöl. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. Lite saffran blanda med 2 msk vatten ( kan uteslutas) kanyawi
Sockerkaka med apelsinsmak Ingredienser. 150 gram smör. 3 dl vetemjöl. 0,5 dl apelsinsaft. 1 tsk bakpulver. 2,5 dl socker. 2 st ägg. 1 st apelsin, rivet skal kanyawi
Recept: Filodeg 1 ägg 1 dl yoghurt 1 dl mjölk 2 tsk bakpulver 1/2 tsk vinäger 1/2 dl olja Mjöl Majsstärkelse till att kavla ut degen! Blanda allt och få det till en smidig deg. Gör små bollar och börja kavla ut använd hela tiden majstärkelse när du kavlar ut . Sedan ta en filodeg lägg på nötter och rulla, pensla med smör. Grädda på 200g och när det är klart häll över sockerlag.kanyawi
Halawet al jbn Halawet El Jibn Ingredienser: 4 st Mozarella påsar 1 dl sockerlag/Ater 2,5 dl mannagryn Astah: 3 dl grädde 5 dl mjölk 1 dl maizena 1 dl socker 1 msk apelsinblom vatten 1 msk rosenvatten Hemmagjord Sockerlag/Ater Ingredienser: 2 glas socker 1 1/2 glas vatten 1 tsk Rosenvatten 1 tsk Apelsinblomvatten några droppar citronsaft För dekoration: pistagenötter Gör så här: 1. Börja med sirapen och gör den gärna en dag innan. Häll vatten, citronsaften och sockret i en kastrull. Rör om hela tiden och när den börjar koka sänker du värmen och rör om då och då. Låt koka i 10 min. 2. Tillsätt Rosenvatten och Apelsinblomvatten. Ta bort från plattan och låt svalna. 3. Skär Mozarella osten i små bitar. 4. Sätt på värme under en kastrull, blanda mozarella och sockerlag/Ater. När Vattnet i kastrullen blir vitt då tllsätter du 1/2 dl mannagryn. Rör om hela tiden tills du får en flyttande smet. 5. Tillsätt lite mannagryn i taget tills du får en fast deg/smet. 6. Pensla arbetsbänken med Ater/sirap. sprid degen över den. Använd sedan en kavel för att sprida degen så att den blir relativt tunn. 7. Skär den i 10 x 8 cm remsor. Placera en remsa vertikalt, satte 1 matsked grädde/Astah på den undre delen och stänga kanterna runt den sedan rulla remsan uppåt. Upprepa processen för alla deg remsor. 8. Lägg de fyllda rullarna på ett serveringsfat och dekorera med grädde och pistagenötter. Serveras ihop med sirap.kanyawi
Receptet gäller för 8 port 2 dl vetemjöl 75 g Arla® Svenskt Smör 2 msk vatten Fyllning: 4 äpplen 75 g Arla® Svenskt Smör 1½ dl strösocker pressad saft av ½ citron Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften. Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.kanyawi
Mehelebi ( Efterrätt) 1 liter mjölk 4 msk pulvermjölk (Nido) 4 msk majsstärkelse 4 msk socker 1 msk rosvatten Blanda de torra ingredienserna med 2dl mjölk först sen blanda med resterande mjölk på så sätt slipper man klumpar. Rör om hela tiden tills det tjocknar och sedan häll i små skålar och ställ i kylen. Sedan strö över kanel och valnötter (valfritt) Smiley smilekanyawi
Kastar (pudding) För ca 4 portioner ( beroende hur stor/liten portion man väljer ) 2 dl grädde 2 dl mjölk Lite drygt 2 msk kastar pulver Socker ( valfritt mått beroende hur söt du vill ha ) Blanda kastar pulvren och 2 dl mjölken i en kastrull och vispa tills allt löst och är utan klumpar, tillsätt sen grädden, socker och koka under ständigt omrörning tills det blir tjock och krämig. Häll i portionsformar/serveringsfat och ställ i kylen tills det blir kall och stelnar, minst 2 timmakanyawi