Mina recept

Mina recept

  • 16 Recept
Lussebullar med kesella

Lussebullar med kesella

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser

Pudding till Kunafa

Sahlab". 5 dl mjölk. 1 dl grädde. 4 tsk socker. 2 msk majsstärkelse. 1 msk rosenvatten. 1 msk blossomvatten

Bamia

Bamia. 1 glas vatten. 1 glas mjöl. 1 nypa salt. 50 gr smör. 3 stora ägg. 4 om de e småa. 5 matskedar mannagryn. Sockerlag för senare och olja för steka dem

Små kakor

kakor. 2 ägg. 2 dl olja. 2 dl socker. 5 dl vetemjöl. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. Lite saffran blanda med 2 msk vatten ( kan uteslutas)

Sockerkaka med apelsinsmak

Ingredienser. 150 gram smör. 3 dl vetemjöl. 0,5 dl apelsinsaft. 1 tsk bakpulver. 2,5 dl socker. 2 st ägg. 1 st apelsin, rivet skal
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.