, har bakat muffins med hallon o vit choklad. Det var verkligen göttit. Mmm. I dag är det Cajsas födelsedag, lilla flicka (barnens fina kusin) fyller 10 år o det känns väldigt stort
"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Den här enkla mandelkakan hittade jag i klassikern "Sju sorters kakor" från 1988. Mandelkaka med citron250 g mandelmassa100g mjukt smör3 ägg1 dl mjöl1 tsk bakpulverrivet skal av 1 citronRiv mandelmassan grovt, blanda ner smör och rör alltsammans poröst
Koka pastan enl anvisning på paketet. Skär kassler i cm-stora bitar samt finhacka shalottenlöken, fräs i lite smör i en stekpanna på inte allt för hög värme då bränner löken och blir bitter
Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäs, crème fraiche och peppar
Skala och koka potatisen. Låt den rinna av och ånga den torr. Tillsätt smör och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och äggulor och smaka av med salt och peppar
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Har du testat vildsvinsstek. Inte gör det. hur gott och mört som helst. Här serverade jag det till vardags, men naturligtvis är det en riktig festmåltid
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé