Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor med plommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Ja nu äter vi verkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna
Dela tomaterna och lägg på bakplåtspapper, på med flingsalt. Nu när växthuset är fullt av härliga röda tomater så vill jag ju passa på att göra lite goa saker av dom, inte bara stoppa i munnen
Denna "hemmasemester" har gett tid till lite avkopplande kökspyssel. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkade tomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen
Jag älskar tomater. ÄLSKAR tomater. Att torka dem i ugnen är intet nytt men tål att upprepas. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedanförvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpestosom får gegga ihop sig med pasta
Det visarsig att detta recept är en av bloggensmestlästa. Vill om bara tipsa om att vill du lägga in Västeråsgurka, prova istället receptet under kategorin "inläggningar" och "Västeråsgurka andra försöket"