Kött

Kött

  • 40 Recept
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Tjälknöl på ren

Tjälknöl på ren

Något som är väldigt gott, och dessutom klimatsmart, är viltkött. Tyvärr är detta kött ofta väldigt dyrt för oss som inte jagar eller känner någon som jagar och som säljer billigt
Köttgryta med rostad sötpotatis

Köttgryta med rostad sötpotatis

500 gr gytbitar av nötkött. 2 msk kinesisk soya (kan uteslutas) 500 g Grytbitar Nötkött. 1 gul lök. 1 sötpotatis (kan uteslutas)
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka

Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 4 vitlöksklyftor ca 800 g grytbitar av nöt 2 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk mald kummin 1 tsk torkad mejram 2 tsk paprikapulver 1 l kalvfond (vatten och fond) 2 röda paprikor ev 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) flingsalt svartpeppar 1 citron Till servering potatis eller potatispuré (se länk nedan under steg 5) gräddfil saltgurka Lägg till i inköpslistan
Portergryta

Portergryta

Skär köttet i kuber storlek 3x3 cm. Låt buljongen koka upp, lägg i köttet, låt sjuda under lock ca 1-1½ timme
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet när du steker det. Tillsätt vatten så det täcker köttet, buljongtärning, timjan, lagerblad, salt, peppar, buljongtärning och socker
Oxfilé på bädd av frästa grönsaker!

Oxfilé på bädd av frästa grönsaker!

Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 1 st fläskytterfilé 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm svartpeppar , krydda efter smak 1 msk smör , ca
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Ta fram och låt köttet ligga framme övertäckt med plastfolie så att det blir rumstempererat medan du börjar laga övriga tillbehör
Biff Rydberg med senapskräm

Biff Rydberg med senapskräm

Stek köttet hastigt i en het panna. En klassiker som kanske - eller bara i min värld - fått en oförtjänt stämpel som "nattamat" eller "bakfyllemat"
Mumsiga Lövbiffar på spett

Mumsiga Lövbiffar på spett

Det är ingen höjdare att sitta på ett kalas med ett segt köttspett och bara tugga och tugga och tugga
Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg med senapscreme

Rör då hastigt om och stek en liten, liten stund till (beroende på hur rött du vill ha köttet). Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst