Skala kålrötter, morötter och potatis. Skär dem i mindre bitar. Lägg kålrotsbitar och morotsbitar i en kastrull, slå på buljong så att det täcker och koka under lock i ca 20 minuter
Pajdeg150 g smör3 dl vetemjöl3 msk kallt vatten1 krm saltFyllning275-300 g västerbottensost3 dl grädde3 äggsalt, pepparUgnsvärne - 200 graderBlanda ihop pajdegen i en matberedare eller för hand och klä en rund springform ca 25 cm i diametern
Matlista är veckan är spikad – mycket gott på gång. Hej på er. Tiden bara rusar förbi här och jag hinner inte alls blogga så mycket som jag skulle vilja
Det går jättebra att ta till matlåda dagen efter eller frysa in. Fräs tills färsen blir klar och lägg sedan till tomatkross, vatten, alla kryddor och pressa i vitlöken
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Potatis- och Purjolökssoppa 2 port5 st potatisar av mjölig sort1 morot10 cm purjolök5 dl vatten1 grönsaksbuljong tärning1 tsk torkad timjan1 msk dijonsenapsalt o peppar1 dl matlagningsgräddeSkala potatis och morot
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
lägg på tomatskivor och strö över ost och häll lite grädde över men det behövs inte så mycket för att bladen är ju nästan klara och köttfärsen är såsig så men lite grann bara på toppen