En enkel och fantastiskt god gryta på fläskfilé. Det vita vinet gör att det blir bra sting i såsen som tränger in i köttet under de 30 minuter det puttrar i grytan under lock
Inspirationen till dagens middag kommer från ett recept i Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-månad". Rätten heter Asiatisk quinoapanna och eftersom jag använde bulgur istället för quinoa får den väl kallas Asiatisk bulgurpanna här
Oj, det är verkligen evigheter sedan jag uppdaterade här inne, visst har jag bakat någon enstaka gång men har inte riktigt orkat eller haft tid att lägga upp det här inne
2. a maj idag och kylan verkar ha kommit tillbaka. Igår snöade det också, vilket i och för sig är typiskt aprilväder, men vi har ju blivit lite bortskämda med sol och vårvärme på sistone så mer snö och kyla vill man ju helst slippa
ca 1 kg potatis. 50 g smör. 3 msk mjöl (på ett cirkus, då jag inte mäter). 3 dl röd mjölk. 3-5 dl grädde, lite beroende på hur tjockt du vill att stuvningen ska bli
Som sagt har det varit dåligt med matinspiration här efter julen. Inför veckans storhandling var det därför nödvändigt att upprätta en tydlig meny för veckan för att överhuvudtaget veta vad jag ville lägga i vagnen
Friterad banan med glass. 9 februari 2015, 09. 32Detta är något som är farligt gott, enligt mig iaf. Jag har alltid kombinerat friterad banan med glass med kinamat, så det har liksom alltid varit kinamat i samband med friterad banan med glass
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Asiatisk mat är oftast ett säkert kort när det gäller mjölkproteinfri mat. Jag är inte tillräckligt säker på smaksättning av sådan mat så jag tog hjälp av ICAs app för att hitta detta recept
Igår gjorde jag en tidsresa tillbaka till barndomen. Jag upplevde hur jag satt i Farmors kök och på Mormors veranda med de svenskaste av svenska dofter i näsan - stekt fisk, kokt potatis och dill
Idag är en seg måndag. Kan ha något att göra med att vi hade vinprovning hemma igår. Den får ni läsa om senare i Metro, men aldrig förr har det vaskats så mycket vin i vårt kök
Tyvärr har jag ännu inte börjat veckoplanera mina middagar. Nu är vardagen här igen, rutiner rutiner. Upp på morgonen, tidigt tidigt, på med kläder, äta gröt, väcka barn, tjata på barn, borsta tänder, tjata tjata och lämna av på fritids