Ca 5,5 dl vetemjöl (blanda gärna in majsmjöl,grahamsmjöl eller dinkelmjöl)1,5 dl vatten (kan bytas ut mot ca 2 dl naturell yoghurt eller fil efter smak)2 msk olja1 tsk salt0,5 tsk bakpulver1
Denna rätt kan vara användas både som en förrätt eller som en tapasrätt. Gott var det, och när jag gjorde tapas häromkvällen var det den enda rätten som barnen gillade
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
Med nyttiga pommes så bidrar du faktiskt till att minska rynkor när det inte finns några transfetter som de pommes vi äter på snabbmatsrestauranger eller köper hem frysta där dolt socker oftast gömmer sig på innehållsförteckningen i form av tjusiga namn
This post became on Instagram one of my most liked posts. Crazy to think of, yet, I didn’t want to post it on the blog since I didn’t take proper pictures
Sötpotatispommes 2 portioner. 2 stora sötpotatisarMajsstärkelse, cirka 1-2 mskOlivolja, cirka 2-3 mskHavssalt, svartpeppar och eventuellt annan krydda, jag kan rekommendera paprika men funkar även med vitlökspulver, lökpulver, curry eller cayennepeppar
Sötpotatisen innehåller mer kostfibrer och är ani-inflammatorisk medans potatisen är inflammatorisk. Att äta föda som är anit-inflammatorisk är förståss bra för oss
Skala potatisen och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftan. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Slå av vattnet och mosa eller mixa till en slät puré