Lamm och vilt

Lamm och vilt

  • 15 Recept
Lammracks med krämig vitlökssås

Lammracks med krämig vitlökssås

Salta och peppra. lammrack. Lägg ev på kvistar av färsk rosmarin och bind om med bindgarn. Då stiger temperaturen ytterligare och köttet "sätter sig" så att all köttsaft inte rinner ut när man skär i det
Lammgryta med ben

Lammgryta med ben

1,5 kg lammkött med ben i grova delar. 0,5 gul lök. 3 msk olivolja. 2 klyftor vitlök. 1 stjälk blekselleri. 1 msk tomatpuré
Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Bräserat lammlägg med indiska smaker

Bräserat lammlägg med indiska smaker

Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Lägg över köttet i en gryta, häll i lite vatten i stekpannan och häll över skyn i grytan (massa goda smaker finns kvar i stekpannan)
Grillade lammkotletter

Grillade lammkotletter

Lägg kotletterna i en skål och häll över marinaden. Låt stå och dra i ca 1-2 timmar och grilla dem sen på grillen. 4-6 lammkotletter
Lammkotletter med citron och honungsås

Lammkotletter med citron och honungsås

Krydda kotletterna med salt och peppar. Lyft upp dem och gör ren pannan. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök
Stekta lammkotletter och potatisgratäng

Stekta lammkotletter och potatisgratäng

Skala moroten, löken, vitlöken och äpplet, (spara skalresterna och koka en grönsaksfond på dem, den fonden skall du använda som bas till såsen i ett senare skede) skär allting i lagom stora tärningar, vitlöken kan du skära i tunna skivor