Bröd

Bröd

  • 17 Recept
Fullkornsbröd, 2 formbröd

Fullkornsbröd, 2 formbröd

Nagga bröden i tre rader med en grov gaffel doppad i olja. Grädda bröden långt ner i ugnen ca 50 minuter
Äpple och hasselnötsbröd

Äpple och hasselnötsbröd

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Bröd 15 dl rågsikt , eller lantvetemjöl 50 gram jäst 3 dl äpple(n) , rivet 1,5 dl hasselnötter , grovhackade 2 msk olivolja , extra virgin 2 msk honung 2 tsk salt 5 dl vatten Köp receptet
Nybakat filmjölksbröd

Nybakat filmjölksbröd

Smörj en avlång brödform ca 1,5 liter. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. 3. Blanda samtliga torra ingredienser. Rör ner filmjölk och sirap
Vörtlimpa eller vörtbröd

Vörtlimpa eller vörtbröd

1 dl kaffe att pensla bröden med. 50 gram smör. 1 flaska 33 cl porter. 50 gram jäst. 2 tsk salt. 1 dl mörk sirap
Recept- bröd

Recept- bröd

Låt svalna under bakduk och ta loss sedan brödet från formen. Täck brödet med bakplåtspapper de sista 20 min
Saftig limpa

Saftig limpa

Ingredienser för två limpor50 gram jäst/ 1 påse torrjäst1 dl vatten4 dl mjölk50 gram smör1 dl ljus sirap2 tsk salt8 dl rågsikt8 dl vetemjöl
Surdegsbröd

Surdegsbröd

1¼ dl rågsurdegsgrund. 16 dl (600 g) ljummet vatten. 11 l (ca 600 g) Kungsörnen Vetemjöl special. 15 dl (ca 300 g) Kungsörnen Fint Rågmjöl
Latmajas bröd

Latmajas bröd

Detta var ett toppenbröd som jag definitivt tänker baka fler gånger. Brödet blev lätt, luftigt och smakade supergott